Startpagina | Nieuws | Hypotheek on line berekenen | Contact | Disclaimer | Belangrijke links | Bronnen | Sitemap

Huis uitstekende belegging

Huis uitstekende belegging

De geschiedenis laat zien dat grote bezorgdheid over de huizenprijzen slechts zinvol is voor de korte termijn. Op de lange termijn herstellen prijzen zich altijd weer. Zo is een koophuis in Nederland in de afgelopen vijf jaar 23,3 procent duurder geworden. Over een periode van tien jaar is dat zelfs 82,5 procent. Huizen in de provincie Groningen hebben het nog beter gedaan. Een huis werd in deze noordelijke regio over tien jaar gezien zelfs 122,2 procent duurder.

Bezien we een nog langere periode, bijvoorbeeld de 30-jarige periode waarin hypotheekrente aftrekbaar is, dan zien we dat een gemiddeld huis in 1978 slechts € 71.680, - kostte. De waarde van een woning is in die periode dus met een factor van 3,5 opgewaardeerd. Die factor is nog laag, want in 1978 bleken de prijzen achteraf te hoog. Als gevolg daarvan daalden de prijzen in het begin van de tachtiger jaren met circa 30 procent. Pas in 1993 stegen de prijzen weer boven het niveau van 1978 uit. De prijsontwikkeling op de lange termijn laat zien dat in veel gevallen een aflossingsvrije hypotheek zo gek nog niet is. Want wie maalt anno 2008 om de hypotheek/asten van een hypotheek van ruim 70.000 euro.

Huis 35 maal meer waard

Over een periode van 60 jaar is een huis qua koopsom zelfs 34,9 maal over de kop gegaan. Veel bejaarden van nu, die vroeg met een koophuis begonnen zijn, hebben op hun ouwe dag dan ook een aanzienlijk vermogen in de stenen zitten. Een gemiddeld huis kostte in 1948 slechts € 7.150, - (f. 15.756, -). Dat wordt dus 'kassa' voor de nabestaanden.

Advertenties

Maak uw keuze uit onderstaande onderwerpen

Het product De volledige naam van een hypotheek is eigenlijk 'hypothecaire lening'. De hypotheeknemer, vaak e...

Looptijd hypotheek Wie voor de aankoop van een huis een hypotheek afsluit, zit daar normaal gesproken voor dertig ja...

Uw inkomen Zoals gezegd, speelt uw inkomen een rol. De geldgevers drukken de toegestane financieringslast ui...

De waarde van uw woning Lees alles over de waarde van uw woning, verkoop en executiewaardes

Maximaal hypotheek Een tophypotheek betekent dat u een extra hoog bedrag leent. Deze term kan dus slaan op elke will...

2de hypotheek Een 2e hypotheek voor een verbouwing of aflossing van schulden. Wat zijn de voorwaarden ?  Nomada Trading Enterprises BV - KvK nr 24367739